keskiviikko 18. marraskuuta 2015

VÄKEVÄT VIINIT BLOGITEHTÄVÄ/ RANSKA

Väkevät viinit sisältävät käymisalkoholin ohella tislattua väkiviinaa. Väkeviin viineihin kuuluvat sherryportviini sekä useat maustetut viinit kuten vermutit.
Ranskan viisi tärkeintä viinialuetta ovat Bordeaux, Bourgogne, Rhone, loire ja Alsace

Ranska on vanhan maailman viinintuotantoa

Bordeaux -tunnetaan yhtenä maailman laadukkaimpien viinien tuottajana. Seudulla valmistetaan sekä puna- että valkoviiniä.Bordeaux’n Pomerolista tulee maailman kallein punaviini, Château Petrus, ja Sauternesin alueelta, maailman kallein valkoviini,Chateau d'Yquem.


Château d'Arche 2008
Makea, hapokas, aprikoosinen, hennon hunajainen, jalohomeinen, rodukas jälkiruoka viini
Ranska, Bordeaux

Rypäle: Sémillon, Sauvignon. 2008

Château d'Arche, AC Sauternes, 2ème Cru
Viini sopii makeiden jälkiruokien kanssa,marjojen ja hedelmien kanssa, myös voimakkaiden juustojen kanssa.
Sopii :Nautiskelu juomaksi ruuan kanssa tai ilman.

Valmistus:

Jalohomeen rusinoimista rypäleistä, käsinpoiminta. Käyminen tammitynnyreisssä, joista 1/3 uusia.

Kypsytys:

18–24 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.


Noilly Prat Original Dry

Kuiva Vermutti 18,0%
Kullankeltainen, kuivahko, sitruunainen, yrttinen, mausteinen, hennon katkeroinen.
Sopii seurustelujuomkasi, mietojen juustojen kanssa ja vaikka aperitiiviksi.


  

2 kommenttia:

  1. Hyvää työtä Jenina. Hieman suppea tuo alku, mutta selkeä ja tärkeimmät asiat tulee ilmi. Hienoa! Tehtävä hyväksytty.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista