Ranskan viisi tärkeintä viinialuetta ovat Bordeaux, Bourgogne, Rhone, loire ja Alsace
Ranska on vanhan maailman viinintuotantoa
Bordeaux -tunnetaan yhtenä maailman laadukkaimpien viinien tuottajana. Seudulla valmistetaan sekä puna- että valkoviiniä.Bordeaux’n Pomerolista tulee maailman kallein punaviini, Château Petrus, ja Sauternesin alueelta, maailman kallein valkoviini,Chateau d'Yquem.
Château d'Arche 2008
Makea, hapokas, aprikoosinen, hennon hunajainen, jalohomeinen, rodukas jälkiruoka viini

Ranska, Bordeaux
Rypäle: Sémillon, Sauvignon. 2008
Château d'Arche, AC Sauternes, 2ème Cru
Viini sopii makeiden jälkiruokien kanssa,marjojen ja hedelmien kanssa, myös voimakkaiden juustojen kanssa.
Sopii :Nautiskelu juomaksi ruuan kanssa tai ilman.
Valmistus:
Jalohomeen rusinoimista rypäleistä, käsinpoiminta. Käyminen tammitynnyreisssä, joista 1/3 uusia.
Kypsytys:
18–24 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Noilly Prat Original Dry
Kuiva Vermutti 18,0%
Kullankeltainen, kuivahko, sitruunainen, yrttinen, mausteinen, hennon katkeroinen.
Sopii seurustelujuomkasi, mietojen juustojen kanssa ja vaikka aperitiiviksi.

Hyvää työtä Jenina. Hieman suppea tuo alku, mutta selkeä ja tärkeimmät asiat tulee ilmi. Hienoa! Tehtävä hyväksytty.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista